«Невже в нашій країні все має повторюватися знову і знову?! Чому за підписанням «неугодного» документа відразу приходять представники правоохоронних органів з надуманими і необґрунтованими приводами й обвинуваченнями? Cтавить собі питання В. Салигін.

Як уже повідомляли електронні ЗМІ, голову Харківської облради звинувачують у корупції. Співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області запропонували В. Салигіну підписати протокол про скоєння ним корупційного діяння. Голову облради звинуватили в незаконному одержанні грошової надбавки до посадового окладу в розмірі майже 11 тисяч гривень. У СБУ стверджують, що ці гроші Салигін незаконно отримав з червня по вересень цього року. Сам Василь Салигін усе, що сталося, називає провокацією.

В. Салигін відмовився підписати документ. Він не став заглиблюватися в подробиці справи, лише заявив, що це пов’язано з позбавленням допуску його до державної таємниці. І, можливо, з тим, що Салигін своїм розпорядженням ліквідував службу секретного допуску в облраді. Саме за допуск до держтаємниці й отримував глава облради надбавку, до законності нарахування якої в СБУ виникли претензії.

Служба безпеки поки що не дає жодних коментарів. Її позиція викладена на офіційному інтернет-сайті в кількох рядках. В обвинуваченнях на адресу Салигіна СБУ посилається на результати перевірки, що її було проведено в облраді. Василь Салигін уточнює: перевіряли у вересні і ці матеріали були спрямовані в прокуратуру, але там у порушенні справи відмовили. За словами Салигіна, як тільки виникла ця проблема, він повернув гроші. А тепер, вважає голова облради, справі знову намагаються дати хід після того, як він напередодні підтримав проведення чергового з’їзду в Сіверськодонецьку. Перший, як відомо, сумно прославився заявами із сепаратистським відтінком. Скликати схожий форум за участю депутатів усіх рівнів — але без політики — раніше запропонував глава Луганської облради Валерій Голенко.

Василь Салигін стверджує, що «сумнівні» гроші він вніс у касу більш як два місяці тому. А протокол про корупцію йому принесли тільки тепер, після того як у пресі з’явилася стаття про можливий бунт голів обласних рад.

У спробах сфабрикувати справу Василь Салигін обвинуватив окремих співробітників СБУ, але прізвищ не назвав. Він заявив, що пошле телеграму до Генпрокуратури з пропозицією дати всьому, що сталося, оцінку.

Це вже другий схожий випадок у Харкові, коли СБУ висуває обвинувачення стосовно високопоставлених харківських чиновників. У вересні Служба безпеки позбавила допуску до держтаємниці міського голову Михайла Добкіна. Зараз він оспорює це рішення в суді. Василь Салигін сьогодні також заявив, що коли СБУ передасть його справу до суду, він зможе обґрунтувати свою позицію більш детально. Щоправда, тільки в тому випадку, якщо процес буде відкритим.

Харків.