Учора студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» шукали роботу, не виходячи зі стін альма-матер. Ярмарок вакансій організував для них рідний вуз.

— Це дуже зручно. Ходиш, вибираєш, що тобі підходить. Тут багато роботодавців, які в нас зацікавлені, а ми — в них і в зарплаті. Дуже хочеться бути фінансово незалежним від батьків, — пояснює свій інтерес до ярмарку третьокурсник Максим Сирай.

Разом з однокурсницею Аліною Морозовою (на знімку) він склав резюме для кількох фірм, де хотів би отримати роботу. Якщо, звичайно, їхні інтереси збігатимуться. А це непросто. Адже пошукачі роботи — студенти стаціонару. І працювати можуть тільки у вільний від лекцій і семінарів час. Скаржаться, що вільний графік ніхто не пропонує. Та й платню більш як 1500 гривень студенту отримати важко. Натомість є перспективи: розпочати кар’єру на фірмі вже зараз, а до диплома долучити непогану практику.

У свою чергу, роботодавець серед студентів шукає енергійних і здібних молодих людей, з яких можна виховати професійні кадри для своєї справи.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.