Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 5-й тур. 27 листопада.

Група Е. «Штутгарт» (Німеччина) — «Рейнджерс» (Шотландія). 3:2. «Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія). 2:2. «Барселона» — 11 очок, «Рейнджерс», «Ліон» — по 7, «Штутгарт» — 3.

Група F. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Спортінг» (Португалія). 2:1 (Тевес, 61, Роналду, 90+2 — Абел, 21).

«Динамо» (Україна, Київ) — «Рома» (Італія). 1:4. Голи: Пануччі, 4, Жюлі, 32, Вучинич, 36, 79, Бангура, 63.

«Динамо»: Рибка, Допілка, Ващук, Гавранчич, Несмачний, Гусєв, Ротань (Белькевич, 46), Гіоане, Нінкович (Шацьких, 55), Рінкон (Мілевський, 69), Бангура. Тренер — Олег Лужний.

«Рома»: Доні, Пануччі, Жуан, Піcарро, Вучинич (Сісіньо, 84), Таддеї (Еспозіто, 46), Жюлі, де Россі (Баруссо, 60), Феррарі, Тонетто, Кассетті. Тренер — Лучано Спалетті.

Попереджено: Ващука, 72, Кассетті, 79.

Арбітр — Вольфганг Штарк (Німеччина).

Київ. НСК «Олімпійський». 15 000 глядачів. Плюс 1 градус.

Група G. ЦСКА (Росія) — ПСВ (Нідерланди). 0:1. «Інтер» (Італія) — «Фенербахче» (Туреччина). 3:0. «Інтер» — 12, «Фенербахче» — 8, ПСВ — 7, ЦСКА — 1.

Група H. «Севілья» (Іспанія) — «Арсенал» (Англія). 3:1. «Стяуа» (Румунія) — «Славія» (Чехія). 1:1. «Севілья» — 12, «Арсенал» — 10, «Славія» — 5, «Стяуа» — 1.

Склалося враження, що в київському матчі грали команди, котрі перебували в паралельних футбольних світах. Причому гості прибули на зустріч без чотирьох ключових виконавців (Франческо Тотті, Альберто Аквілані, Сімоне Перротти, Філіппа Мексеса). Але це аж ніяк не позначилося на грі «Роми». Застосовуючи далеко не всі свої ресурси, гості легко перегравали динамівців. І своє завдання гості перевиконали ще в першому таймі, забивши три м’ячі.

Після цього гра втратила будь-який інтерес. Динамівці таки забили гол престижу. Але втіхи від цього, мов кіт наплакав. Результат принизливий, але ще більшу гіркоту викликає футбол, котрий нині демонструє київське «Динамо».

Що стало причиною сьогоднішнього результату? — запитали після поєдинку Олега Лужного.

— Погана концентрація на перших хвилинах, ми пропустили швидкий гол, дуже неякісна гра команди в захисті, особливо центральних оборонців.

— Як оцінюєте гру Рибки?

— Мені було погано видно, коли забивали перший м’яч, тому не можу сказати, чи винуватий він. Загалом — нормально.

— Пане Олеже, чи не відчуваєте гіркоти за те, що відбувається зараз із командою?

— А що вдієш, коли маємо футболістів такого рівня? Вище планки чемпіонату України ми зіграти не можемо...

Лучано Спалетті спершу охоче роздавав інтерв’ю різним італійським телеканалам. І до прес-центру не поспішав. А там на нього чекали понад півгодини чималий загін репортерів. Хоча представник УЄФА пояснив, що це дозволено.

— Пане Спалетті, Що в першу чергу допомогло вам виграти сьогодні?

— Ретельність, увага та ігровий інтелект гравців.

— Чи була установка забити швидкий гол?

— Завжди краще забити на самому початку, щоб забезпечити собі певну перевагу. Але забивати треба прагнути протягом усього матчу.

— І все-таки наскільки ви задоволені перемогою?

— Дуже. Особливо настроєм команди на гру. У неї багато сильних якостей, але щоб їх показати, треба відповідним чином налаштуватися.

— Кого можете виділити в складі «Динамо»?

У «Динамо» багато сильних гравців — Бангура, Ротань, Рінкон. А Гусєв так взагалі відмінний футболіст. Тому нам особливо приємно обіграти команду, що складається з таких сильних індивідуальностей. Це підкреслює нашу налаштованість на гру.

— А чи знали ви, що цей матч — останній на цьому стадіоні, і ваша команда забила останнього м’яча на ньому?

— Так, ми це знали, і нам приємно, що ми прилучилися до славної історії цього стадіону, який, у свою чергу, пов’язаний із досить славним клубом. Шкода, що цього стадіону більше не буде, зате з’явиться інший, сучасніший і зручніший для вболівальників...

Ось таким сумним виявилося прощання з НСК «Олімпійський». Найближчими роками спортивні події на історичному стадіоні не відбуватимуться. Адже головна спортивна арена країни чи то стає на реконструкцію, чи то буде перебудована зовсім. І вже оновленою за кілька років прийматиме глядачів і футболістів. На ній планують провести матчі групового турніру і фінальний поєдинок Євро-2012...

На знімку: малюк Людовік Жюлі (зріст 167 сантиметрів) виявився справжнім орлом, як на землі, так і в повітрі. А ще й м’яча господарям забив.

Фото Дмитра ЛАРІНА (Укрінформ).