Політрада партії «Народний Союз «Наша Україна», на яку було винесено три питання — про створення демократичної коаліції, підсумки дочасних парламентських виборів і створення єдиної партії, учора не відбулася через відсутність кворуму. До Українського дому прийшло лише 74 члени політради із 204. Тож жодного рішення присутні ухвалювати не могли, і лідер «НУ» В’ячеслав Кириленко провів лише збори однопартійців.

В. Кириленко, відкриваючи зібрання, заявив, що напередодні велася «активна і незрозуміла робота, щоб члени політради не прибули на її засідання». Жоден із непідписантів проекту коаліційної угоди так і не прийшов. А керівництво «НУ» лише розводило руками — жодного впливу на цих депутатів немає. «Сім чоловік тримає у заручниках усю фракцію і Президента, — переконував член тимчасової президії Верховної Ради від «НУ—НС» Роман Зварич. — Є лише такий вихід: або знаходити інструменти, які допоможуть колегам скріпити угоду підписом, або вони складають повноваження». Але на запитання, як можна примусити депутата скласти мандат, Р. Зварич відповів: «Ніяк. Правового шляху немає, і можна закликати лише до моральності». А Олександр Третьяков запропонував: треба негайно скликати надзвичайний з’їзд «НУ».

Натомість ті, хто має заперечення проти проекту коаліційної угоди, обрали інший спосіб дискусії: зокрема, перший заступник голови «НУ» Юрій Єхануров напередодні звернувся із листом до народних депутатів від «НУ—НС» і БЮТ з вимогою суттєво доопрацювати проект коаліційної угоди. Зокрема, він наполягає на зміні термінів переходу вітчизняних Збройних Сил на професійну основу, виступає проти обіцянок повернення впродовж двох років знецінених вкладів у колишньому Ощадбанку СРСР, скасування ПДВ тощо.