Учора в Будинку футболу ФФУ відбулася конференція «Європейські стандарти права в сфері спорту та їх впровадження в українське законодавство в світлі підготовки до фінального турніру Євро-2012».

На конференції виступили: президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, директор Інституту законодавства Верховної Ради України Олександр Копиленко, народний депутат України, президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич, в. о. міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор Корж, в. о. першого заступника міністра фінансів України, президент Європейського спортивного комітету Вадим Копилов та інші.

Кореспондент «Голосу України» попрохав члена-кореспондента НАН України, професора Олександра Копиленка розповісти про необхідність і мету цієї конференції.

— Наш інститут активно працює над проблемами впровадження європейських стандартів в українське законодавство. А проблеми спорту — складова цього процессу. Тим більше, що це збіглося з підготовкою до Євро-2012. А звідси — як зацікавленість європейських структур у проведенні цього заходу, так і підтримка українського уряду, Верховної Ради і, відповідно, Федерації футболу України.

— Олександре Любимовичу, який рівень і авторитет зарубіжних учасників конференції?

— Почнемо з того, що в роботі конференції участь взяли посли Польщі, Великобританії і Нідерландів. З нами був і голова представництва Європейської комісії в Україні Єн Боуг. Це говорить про авторитет зібрання. Вважаю, що цікаву і змістовну доповідь зробив директор центру міжнародного спортивного права інституту імені Ассера міста Гаага (Нідерланди) Робер Сікманн. Це також свідчення високого рівня нашого заходу.

— Який ефект матиме конференція в плані проведення Євро-2012?

— Гадаю, про ефект говорити зарано. Але це — один із перших кроків до здійснення цієї важливої мети загальнодержавного рівня.

На знімку: Віктор Корж, Григорій Суркіс і Олександр Копиленко.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.