Всеукраїнському телевізійному дитячому конкурсу «Крок до зірок» — 10 років! За цей час понад 11 тисяч дітей, віком від 5 до 16 років, взяли у ньому участь. З тих декорацій, які було використано протягом існування проекту, можна було б звести 25-поверховий будинок. На костюми витрачено стільки метрів тканини, що її б вистачило на устелення дороги від Києва до Одеси. Що казати, коли на самі сценарії для ведучих витратили сім тонн паперу! Про це вчора повідомив генеральний продюсер проекту, президент міжнародного благодійного фонду «Обдаровані діти України» Михайло Поплавський (на знімку — праворуч).

У національному палаці «Україна» було проведено великий гала-концерт за участі переможців та конкурсантів «Кроку до зірок». Цього разу діти співали не просто наживо, а під акомпанемент інструментально-духового оркестру «Либідь», відомого нам за проектом «Танці з зірками».

Передувала цьому прес-конференція, на якій пан Поплавський поділився своїми враженнями про першу декаду проведення конкурсу:

— Нині в Україні дитяча творчість потужно розвивається. Це не може нас не тішити. Щодо безпосередньо нашого проекту, то він упевнено шириться країною. Знаєте, у нас завдання не таке вже й складне. Кожна дитина від народження геній. Все, що вимагається від нас, — допомогти розкритися талантові повною мірою. І ми готові продовжувати цей проект так довго, як тільки буде потрібно.

Один із таких маленьких геніїв, про яких згадував Михайло Михайлович, — чвертьфіналіст цьогорічного «Кроку до зірок» Владислав Каращук. Зараз йому 10 років. Останні два він професіонально займається співом та грою на гітарі. «Крок до зірок» для нього далеко не перший конкурс. За плечима в юного вокаліста перемога в минулорічному конкурсі «Країна зірок» та півфінал дитячого «Євробачення». Однак, зізнається Влад, «Крок» для нього «черговий і дуже важливий етап у досягненні своєї мрії — бути класним співаком».

До речі, цього року ювілей не тільки у програми «Крок до зірок». Рівно десять років тому Україною пролетіли звуки відомої сьогодні всім пісні «Юний орел». Хто б міг подумати, що проект «Співаючий ректор» упевнено вкорениться на вітчизняній ниві шоу-бізнесу! Нині ж у Михайла Поплавського нова мета: проникнути на книжковий ринок і завоювати його. У його найближчих планах — випуск посібника «Як стати відомим і багатим. Версія Михайла Поплавського».

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.