Проблеми волинської преси обговорили редактори обласних, міських та районних газет на зустрічі з головою облради Анатолієм Грицюком та виконувачем обов’язків голови облдержадміністрації Миколою Романюком.

Зокрема, йшлося про співпрацю преси і влади у розв’язанні найважливіших завдань соціально-економічного розвитку регіону. Порушувалися й такі проблемні питання, як ремонт редакційних приміщень, поліпшення умов праці журналістів, матеріально-технічне забезпечення редакцій (комп’ютеризація місцевих видань). Окремо говорили про транспортне питання та труднощі, пов’язані з передплатою газет на наступний рік.

Проблему роздержавлення преси та новий формат стосунків з органами виконавчої влади й місцевого самоврядування порушив у виступі редактор міськрайонної газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма. До речі, саме це видання передбачається зробити на Волині пілотним під час роздержавлення місцевої преси. Справа важлива, бо стосується розвитку демократії в країні. Адже преса, особливо місцева, нині залежить від влади, а отже, у ній немає критики, тож видання стає беззубим і нецікавим читачеві. Та чи виживуть обласні, міські й районні видання у самостійному плаванні?