Порахували і тих, хто може стати безробітним

Новоград-Волинський міський центр зайнятості визнано кращим в Україні з надання послуг соціально незахищеним верствам населення. Його колектив постійно генерує нові ідеї. Серед них — вивчення потреб ринку праці міста й району на 2005—2010 роки, результатом чого стала концепція профорієнтаційної роботи і план дій з профорієнтації молоді, запроваджена після того в усіх районах і містах області. Мета — скоординувати суб’єктивні бажання тих, хто вступає в самостійне життя, з реальними потребами економіки. Директор центру Віктор Сербін розробив програму паспортизації населених пунктів і формування локальних програм зайнятості. Йому належить авторське право на наукову працю «Єдина технологія надання соціальних послуг державною службою зайнятості» і на комп’ютерну програму «Єдина інформаційно-аналітична система служби зайнятості України».

Олексій КАВУН.

Житомирська область.

Купував ляльку,виявилося — брак

У Кам’янець-Подільському, що на Хмельниччині, провели моніторинг якості товарів та послуг. Найчастіше городяни скаржаться на мобільні телефони, взуття (придбане на ринках), предмети побутової техніки, меблі, а серед послуг — на ті, які надають «Тепловоденергія», ЖЕКи, міський район електромереж. Про це повідомив начальник відділу торгівлі та захисту прав споживачів Сергій Цвяк. Захисники споживацьких прав заборонили до реалізації 42 найменування продовольчих товарів із простроченими кінцевими датами вживання. Людям повернуто майже 53 тисячі гривень за неякісні товари та замінено брак на суму 35 тисяч гривень.

Населення все частіше звертається до судів, відстоюючи свої права. На користь кам’янчанина Л. рішенням суду стягнуто 206 тисяч гривень з приватного підприємства «Правекс Авто», яке продало йому автомобіль із заводським браком.

Віра ШПИЛЬОВА.

Хмельницька область.