Про це заявив в інтерв’ю «Голосу України» представник БЮТ Йосип Вінський. Однак, за його словами, все залежатиме від позиції членів тимчасової президії, до якої входять представники п’яти політичних сил.

Учора, як повідомив бютівець, його фракція проводила переговори із членами президії. «Стоїть питання, як вийти з конфлікту і не порушувати Регламент», — зазначив він і додав, що бютівці прийдуть у вівторок до парламенту на 10-ту годину ранку.

Нагадаємо: головуюча на першому засіданні Верховної Ради Раїса Богатирьова закрила пленарне засідання до четверга. Проте представники БЮТ і «НУ—НС» наполягали на проведенні засідання у вівторок.

«НУ—НС» також планує прийти сьогодні на засідання, повідомив народний депутат Юрій Костенко. Водночас він спрогнозував, що конструктивна робота парламенту, зокрема й голосування за нового Голову Верховної Ради, відбудеться у четвер. «Я, як прихильник демократичної європейської моделі українського парламенту, хотів би, щоб усі рішення у Верховній Раді ухвалювалися за участю опозиції, яка критикувала б їх, робила зауваження. Лише тоді парламент буде взірцем демократичності і принципово іншої політики, яка змінить життя в Україні на краще», — переконаний Юрій Костенко.

Партія регіонів не збирається брати участі у сьогоднішньому засіданні, сказав народний депутат Тарас Чорновіл. Щоправда, не виключив, що до кінця понеділка все може змінитися. «Немає предмету засідання, немає підписів під коаліцією, немає заради чого збиратися», — відповів він «Голосу України».

Блок Литвина і КПУ, як повідомили їхні представники Михайло Сирота та Петро Цибенко, також планують розпочати робочий тиждень з 29 листопада. «Депутати, які поїхали в свої області, навряд чи встигнуть приїхати у вівторок. Тим паче всі чули оголошення про те, що пленарне засідання відбудеться у четвер», —нагадав комуніст.

Водночас прес-служба Верховної Ради повідомила, що пленарне засідання парламенту розпочнеться 29 листопада о 10.00.