««Голос» допомагає мені захищати правду

Крим. Агітую всіх кримчан передплачувати улюблену всенародну газету-трудівницю з першого дня виходу її у світ. Бо кожен номер цього поважного часопису — актуальний і «робочий» не тільки для мене, оскільки давно займаюсь правозахисною діяльністю у спантеличеній земельними негараздами, самобудами й кривдами Ялті. А ви друкуєте закони держави, юридичні коментарі, повчальні судові справи й перипетії боротьби за утвердження законності в усіх куточках країни. Понад 15 років ви, як мовиться, «прирівнявши до багнета перо», стоїте на сторожі інтересів народу, за що вас і поважають читачі.

Сам я з багатодітної буковинської сільської трудової родини. Рано пізнав ціну чесно заробленого шматка хліба, юність провів на будовах колишнього СРСР, потім вивчився на тренера з футболу. Працював у профспілках, став ветераном праці в Національному виробничо-аграрному об’єднанні «Масандра». Врешті, власними мозолями збудував родинне вогнище на гірському схилі при в’їзді до Ялти. Тут із сім’єю і друзями часто обговорюємо хвилюючі статті газети, яку називаємо «ковтком правди», бо вона допомагає — радить, як відстоювати чесноти у наш нелегкий час. Знаємо, що є часопис, який не зраджує нашу історію й майбутню долю, робить все, щоб підказати шляхи поліпшення життя нації. Ще й знаходить можливість казати добрі слова своїм читачам, підтримує їх у тяжкі хвилини, як справжній, перевірений роками, бідами й радощами вірний товариш і друг. Так тримати, наш чесний «Голосе»!

Петро БАЖАН.

У Батурині зсув може зруйнувати палац і церкву

Через активізацію зсувних процесів у колишній гетьманській столиці під загрозою опинилися пам’ятники архітектури. У Батурині побувала спеціальна комісія, яка виявила початок сповзання ґрунту завдовжки майже два кілометри у межах вулиць Набережна, Прокоповича, Самойловича та Центральній. Це загрожує руйнуванням недовідреставрованого палацу Кирила Розумовського, Воскресенської церкви, Хреста у пам’ять про загиблих батуринців, школи. Нині відпрацьовують заходи із зупинення зсуву.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чернігівська область.