На шляху до Кубка світу

Футбол. Як нам стало відомо, 170 країн будуть задіяні у процесі жеребкування чемпіонату світу 2010 року, церемонія якого відбудеться в Південній Африці завтра. Україну на цьому заході представлятиме Андрій Баль. З ним перед відльотом до ПАР зустрічався кореспондент «Голосу України» і побажав йому успішної місії і вдалого жеребкування для української збірної.

Нагадаємо, що у фіналі світового форуму братимуть участь 32 збірні (31 із них пройде випробовування відбірним раундом плюс господар змагань — команда ПАР). Усього шлях за Кубком світу почали 205 збірних, однак п’ять із них зрештою відкликали заявки, а ще 30 не здолали відбірний раунд у своїх конфедераціях.

Професіонали об’єдналися

Бокс. Київ. Позавчора офіційно оголосили про створення нової промоутерської компанії. K2 East Promotіons створена на основі двох українських промоутерських компаній — братів Кличків K2 Promotіons і компанії Natіonal Box Promotіon. На цій події побував і кореспондент «Голосу України».

Нова компанія — це об’єднання двох партнерів, кожний із яких має свої сильні сторони, — сказав Віталій Кличко. — Наша мета — просування українських боксерів у світовому професіональному боксі. Ми даємо спортовцям можливість боксувати не тільки в Україні. За умов досягнення певних результатів це буде і Західна Європа, і США.

За словами президента Natіonal Box Promotіon Вадима Бухкалова, уже перші бої, організовані новою компанією, будуть чемпіонськими. 8 грудня відбудуться одразу два титульні поєдинки наших боксерів. В Англії росіянин Заур Байсангуров відстоюватиме титул чемпіона Європи за версією EBU у молодшій середній вазі. У Франції українець Юрій Нужненко спробує завоювати титул тимчасового чемпіона світу за версією WBA у напівсередній вазі.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.