Футбол. Відбулося засідання виконавчого комітету Федерації футболу України. Опрацювавши в процесі роботи п’ятнадцять пунктів порядку денного, члени керівного органу ФФУ обговорили хід підготовки до фіналу Євро-2012, визначили склад постійних комітетів і комісій національної федерації, прийняли ще кілька важливих рішень.

Зокрема, виконком затвердив положення про Раду стратегічного розвитку професіонального футболу. Головним завданням новоствореної структури є тісна співпраця та діалог із президентами професіональних клубів, визначення стратегічних пріоритетів розвитку професіонального футболу та вдосконалення його політичного, економічного й соціального статусу. Адміністрації ФФУ доручено доопрацювати склад ради, представивши його на розгляд наступного виконкому.

На посаді виконавчого директора ФФУ одностайним рішенням залишено першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка. Його заступником обрано Василя Заброду. Функції фінансового та технічного директорів федерації покладено відповідно на Людмилу Міщенко та Костянтина Вихрова.

Визначено місце проведення фінального матчу поточного розіграшу Кубку України. Він відбудеться 7 травня 2008 року на стадіоні «Металіст» у Харкові. Обласній держадміністрації та місцевій федерації футболу (ХОФФ) пропонується створити оргкомітет, а координацію роботи між ним і відповідними службами ФФУ покладено на першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка та голову ХОФФ Володимира Бабаєва.

Затверджено календар та регламент проведення заходів юнацьких збірних України на 2008 рік, зокрема строки проведення меморіалів Віктора Баннікова та Валерія Лобановського. Так, турнір пам’яті першого президента ФФУ відбуватиметься з 5 по 11 червня 2008 року за участю збірних, складених із гравців віком до 17 років. А змагання молодіжних команд на призи найвидатнішого тренера країни заплановані на 18—22 серпня 2008 року (попереднє підтвердження участі своїх збірних уже надали Болгарія, Польща та Північна Ірландія).

Розглянув виконком також програму стажування за кордоном провідних юнацьких тренерів і наставників відповідних збірних країни. Деякі доповнення внесено до «Дисциплінарних правил ФФУ», а також до статті 26 «Регламенту ФФУ зі статусу і трансферу футболістів». Увагу учасників зібрання привернули й «Положення про основні умови діяльності арбітрів, асистентів арбітра та четвертих арбітрів», «Вимоги до стадіонів та безпеки проведення змагань із футболу», а також «Регламент всеукраїнських змагань на призи клубу «Шкіряний м’яч» (2007-2011 рр.)». Наостанок керівники ФФУ ознайомилися із проектом-ескізом перехідного призу, що ним пропонується нагороджувати чемпіона країни.

* * *

Євро-2009 (U-21). Відбірний раунд. 20 листопада. Група 2. Ліхтенштейн—Вірменія. 1:4.