Футбол. Президент української Прем’єр-ліги, народний депутат України Віталій Данилов (на знімку) після загальних зборів представників клубів розповів, кого бачить шістнадцятою командою, а також про переобрання керівника УПЛ.
— Ми повинні опитати клуби на предмет готовності виконати всі необхідні умови. Зокрема, це надання фінансових гарантій. Проконсультуємося з атестаційним комітетом, до кого які є претензії. Маємо десять днів, протягом яких отримаємо більше інформації, — сказав Віталій Богданович. — Хто буде 16-м клубом? Як варіант, є пропозиція щодо включення п’ятої або шостої команди Першої ліги. Якщо такий клуб виявить бажання — ніхто не заперечуватиме. Головне, щоб інфраструктура з матеріальною базою відповідали всім необхідним вимогам. Конкретно команди поки що назвати не можу. Якщо відмовляться всі, в телефонному режимі опитаємо власників клубів, який вихід із ситуації вони бачать.
На зборах лунала пропозиція встановити гарантійну суму для клубів у розмірі 5 мільйонів доларів. Її вистачить командам на проїзд, мінімальну зарплату, щоб завершити чемпіонат.
Через складну ситуацію в країні проведення матчів у деяких регіонах є неможливим. У регламенті маємо положення, яке ставить за обов’язок клубам подбати про резервні поля.
Торкнувся чиновник і теми виборів президента УПЛ:
— Це буде після того, як призначена УЄФА компанія проведе запланований раніше аудит Прем’єр-ліги. Щоб ні в кого не виникало жодних питань щодо сумнівних фінансових операцій...
Фото ФФУ.