Роботу на посаді очільника Хмельницької області Іван ГавЧук розпочав із спілкування з мешканцями краю по «гарячій» телефонній лінії. Проблеми, які накопичились у подолян, різні: від банальних житлово-комунальних негараздів до намагання допомогти економічному розвиткові краю, від скарг про низьку орендну плату за земельні паї до ідей з активного використання родовищ корисних копалин. Зрозуміло, одразу дати відповіді на всі запитання було важко. Однак тимчасово виконуючий обов’язки голови ОДА Іван Гавчук запевнив, що влада не просто вивчить кожне звернення, а за ними буде прийнято конкретні рішення.

Саме націленість на конкретну роботу і всебічна відповідальність влади за життя і добробут подолян стануть визначальними в роботі адміністрацій всіх рівнів, наголосив новопризначений керівник. Не налаштований на різкі і несподівані зміни у розстановці кадрів, він пообіцяв, що певні організаційні висновки все-таки буде зроблено стосовно тих держслужбовців, котрі припустилися порушень і серйозних прорахунків у своїй роботі. А від своєї команди вимагатиме насамперед особливої уваги до погашення заборгованості у заробітній платі, проблем пенсіонерів, багатодітних родин, соціально незахищених верств населення.

Разом із управлінням охорони здоров’я вже триває перевірка й аналіз роботи сільських фельдшерсько-акушерських пунктів. Адже, незважаючи на доволі оптимістичні звіти про стан справ у цій галузі, проблема медичного забезпечення саме сільського населення залишається вкрай гострою. Паралельно вивчатимуть, чи тепло і затишно малюкам у сільських дитячих садках, чи комфортно почуваються у класах сільські школярі. Адже дуже часто розв’язання проблеми залежить не так від рівня фінансування, як від уваги керівників і бажання допомогти справі.

Хмельницький.

Фото автора.