На Прикарпатті створено робочу групу для вивчення і аналізу придбання матеріально-технічних засобів для укомплектування 5-го батальйону територіальної оборони області та створення належних умов для військовослужбовців. Згідно зі спільним розпорядженням голів обласної ради та ОДА Василя Скрипничука та Андрія Троценка до її складу ввійшли правоохоронці, представники громадських організацій, фахівці фінансової інспекції та інших контролюючих органів. Уже за тиждень вони мають відзвітувати громадськості краю, куди пішли кошти, виділені на забезпечення усім необхідним місцевого батальйону.
Нагадаємо, що на черговому засіданні 28-ї сесії обласної ради деякі депутати та громадські активісти гостро критикували керівництво військового комісаріату за неналежну підготовку батальйону територіальної оборони області, незабезпеченість військовослужбовців бронежилетами та кевларовими касками, незадовільні побутові умови.
На організаційному засіданні групи перший заступник голови ОДА Володимир Семко вкотре наголосив, що на укомплектування батальйону з обласного бюджету було виділено 2,5 мільйона гривень. Окрім цього, чимало людей, підприємств і організацій надавали благодійну допомогу. Тому, як зазначив посадовець, «люди хочуть знати, куди пішли їхні гроші і чи раціонально вони використовувались».
Загалом зі спеціально створеного цільового фонду на потреби формування батальйону територіальної оборони області було спрямовано в середньому шість мільйонів гривень.
Івано-Франківська область.