У четвер робоча група з підготовки першого засідання Верховної Ради нарешті зуміла обрати керівництво. Ба, більше. Визначила і дату першого засідання — 23 листопада. Крига скресла — голосування було одностайним. Але чи надовго? Що заважало раніше дійти згоди і не тримати в напрузі суспільство? Адже на попередніх засіданнях, складалося враження, ніхто не хотів поступатися принципами. Проте не забігатимемо наперед і не гадатимемо на кавовій гущі.

Однак, схоже, початок сесії буде непростим. БЮТ продовжує шукати «ворогів»: лідер блоку Юлія Тимошенко на одному з телеканалів першою висунула звинувачення своїм опонентам у спробі підкупу представників своєї політичної сили. У четвер їх повторив народний депутат Сергій Соболєв. Регіонали, у свою чергу, відповіли, що шукатимуть адекватну відповідь на звинувачення, висунуті на їхню адресу.

Водночас «бродіння» триває і в лавах блоку «Наша Україна—Народна самооборона». Одні погрожують не підписувати коаліційну угоду з БЮТ, інші у відповідь блокують формування єдиної партії. Їхня поведінка сьогодні нагадує нещодавні ігри київського «Динамо», яким по черзі керували то Анатолій Дем’яненко, то Йожеф Сабо. Складається враження, що «нунсівцям» таки потрібен тренер, сильніший від нинішніх лідерів блоку. Бо поки що незрозуміло, якого вони хочуть добитися результату і що для них головне — доля країни чи особисте благополуччя.

Уряд тим часом жваво підтримав ініціативу Президента і також вирішив позбутися спеціальних номерів на автомобілях. Водночас ламає голову над тим, як ліквідувати наслідки стихії, яка «погосподарювала» на півдні країни. За оцінками росіян, збитки від урагану на Чорному морі становлять мільярди доларів. Наші фахівці називають суми скромніші. Хто має рацію, стане зрозуміло, коли ліквідують наслідки екологічного лиха, якого зазнав басейн Чорного моря.

Власне, цей тиждень, хоча і запалив «зелене світло» для роботи нового парламенту, нічого сенсаційного для громадян країни не подарував. Може, на щастя?