Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Галузь зв’язку та сфера інформатизації, яку ви представляєте, є своєрідним індикатором розвитку вітчизняної економіки та інформаційного суспільства з його численними можливостями для бізнесу, науки та освіти.

Динамічні процеси технологічної модернізації національної системи зв’язку підтверджують її здатність розвиватися на сучасних інноваційних засадах. Чітка й злагоджена робота багатотисячного колективу зв’язківців визначає стабільний соціальний і фінансовий клімат у галузі та, зрештою, й рівень життя українських зв’язківців.

Відзначаючи ваш значний внесок в розбудову вітчизняного зв’язку та сфери інформатизації, сердечно бажаю всім вам міцного здоров’я і благополуччя, нових успіхів та здобутків в ім’я процвітання нашої України.

Голова Верховної Ради п’ятого скликання Олександр МОРОЗ.

***

Раніше нинішнє свято «своїм» вважали тільки працівники радіоефіру. «Говорить радіо України» — вперше пролунало в ефірі вісімдесят три роки тому. А сьогодні з професійним днем ми вітаємо не тільки радіомовників і телевізійників, а й журналістів інтернет-видань.

І легко сказати: Національній телекомпанії України вже 56 років! Перше народження українського телебачення 1939 року пов’язане з офіційною спробою передачі зображення в ефір з мініатюрної студії по вулиці 25 Жовтня, 2 (нині — майдан Незалежності). Друге, післявоєнне народження відбулося 6 листопада 1951 року.

Фото Олексія ШИБАНОВА (з архіву Укрінформу).