На Дніпропетровщині розкрито діяльність потужного конвертаційного центру з відмивання доходів, який очолював депутат райради одного з районів обласного центру. До складу злочинного угруповання входило понад десяток активних учасників. Підставні директори перебували на території Запорізької, Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей.
Як заявив заступник начальника ГУ Міндоходів України в області Сергій Пеньков, за кількістю конвертаційних центрів, з якими зараз активно бореться Міндоходів, регіон вийшов у лідери.
— На території діють більш як тридцять угруповань, що надають послуги з мінімізації податків і незаконного переведення в готівку коштів, — наголосив чиновник. — За цим показником ми нині перевершуємо й Київ, 
й інші промислові області України. Звісно, що ми боротимемося з такими злочинними організаціями.
Водночас ці зусилля найчастіше зводяться нанівець — через те, що уряд допускає амністію для підприємств, які користувалися послугами таких організацій, за умови повернення невиплачених податків.
Значно ускладнює життя міндоходівців те, що активну участь у роботі конвертаційних центрів беруть колишні співробітники відомства. В «конверти» залучають кваліфікованих юристів і фінансистів.
Дніпропетровська область.