Громадська рада України ініціюватиме найближчим часом скликання Конституційної асамблеї, яка стане передумовою політичних змін у державі. Про це заявив під час «круглого столу» в Укрінформі на тему «Політична корупція в Україні» глава Громадської ради Валентин Халецький.

За його словами, Конституційну асамблею буде скликано на засадах прямого виборчого права, яке гарантовано чинною Конституцією та вітчизняною правовою системою. А формуватимуть асамблею шляхом обрання виборників за нормою 1 від 1000 виборців. Асамблея матиме на меті ухвалення нової редакції Конституції України з подальшим її визнанням у державі та світі. «Головною метою Конституційної асамблеї буде встановлення диктатури народу, яка є єдиним виходом із політичної корупції і системної кризи в державі», — сказав В. Халецький.

Громадська рада України також має намір провести до кінця листопада 2007 року з’їзд громадських організацій України, на якому і вирішуватиметься доля Конституційної асамблеї. Проведення з’їзду підтримали вже 600 громадських організацій.