Учорашнє засідання підготовчої депутатської групи, яка готує пропозиції з організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради нового скликання та проекти відповідних актів, мало поставити крапку в пошуку компромісу.

Як повідомив член підготовчої групи Руслан Князевич («НУ—НС»), представник Блоку Володимира Литвина Ігор Шаров запропонував на посаду голови підготовчої групи кандидатуру регіонала Олександра Єфремова. Оскільки, за його словами, в нього є прямі директиви від фракції блоку про те, що засідання підготовчої групи має закінчитися обранням її керівництва і призначенням дати першого засідання Верховної Ради.

Нову кандидатуру Ігор Шаров запропонував через те, що кандидатуру Адама Мартинюка двічі не підтримали. До того ж Олександр Єфремов очолював Регламентний комітет і не гірше від Адама Мартинюка обізнаний з Регламентом. Сам Ігор Шаров зголосився стати секретарем підготовчої групи.

Крім того, Руслан Князевич повідомив, що на посаду заступника голови пропонують кандидатуру Романа Зварича.

Партія регіонів, яка не чекала такого розвитку подій, попросила оголосити перерву до ранку наступного дня. Однак ця пропозиція не дістала згоди членів підготовчої групи. Натомість було оголошено 15-хвилинну перерву.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.