На вчорашньому засіданні уряду Прем’єр-міністр України Віктор Янукович закликав міністрів продемонструвати суспільству стійкість уряду під час формування нового парламенту і продовжувати виконувати раніше заплановані завдання і державні програми. «Я їм запропонував, щоб вони викинули чемодани, на яких сидять, викинули подалі, сіли і працювали», — сказав прем’єр. Водночас він відзначив, що більшість міністрів працюють у звичайному режимі. І, як приклад вдалої роботи, назвав візит до Киргизії першого віце-прем’єра Миколи Азарова та міністра закордонних справ Арсенія Яценюка на перемовини щодо вступу України до СОТ. В. Янукович дав доручення секретаріату Кабінету Міністрів підготувати план роботи уряду до кінця року.

Прем’єр також заявив, що уряд зацікавлений у якнайшвидшому початку роботи парламенту нового скликання. Зокрема, за словами В. Януковича, нова Верховна Рада потрібна для вчасного розгляду і прийняття держбюджету-2008.

Ще однією темою засідання уряду стало обговорення президентської ініціативи про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Прем’єр звернув увагу на відсутність законів, необхідних для скасування такого мораторію і регулювання ринку землі. А тому, за словами В. Януковича, уряд сьогодні не може реагувати на очікуване скасування мораторію. «Ми не можемо захистити селян, щоб їх паї не розтягнули», — сказав він, наголосивши на потребі тісної співпраці уряду та Президента в цьому питанні.

Якщо ринок землі — це проблема на перспективу, то з надзвичайними ситуаціями нинішньому уряду доводиться боротися вже зараз і негайно. Прем’єр запропонував провести розширене засідання Кабінету Міністрів за участю Президента Віктора Ющенка та представників регіонів для вдосконалення системи реагування на надзвичайні ситуації у країні. В. Янукович відзначив, що ліквідовувати наслідки того екологічного лиха, яке сталося у Керченській протоці, Україна повинна спільно з Росією.