Почуття більшості киян до столичного градоначальника та його команди інколи не можна передати «парламентськими» термінами. Попри те, що ця більшість — люди інтелігентні й освічені і в побуті не зловживають лайкою. Просто, на відміну від специфічного електорату міського голови, вони вміють розрізняти звуження свого життєвого простору після кожного засідання Київради із «земельним» порядком денним від розширення передвиборного вмісту кульків з логотипом «Блоку Черновецького».

Давно не таємниця, що кращі кияни для міської влади —засушені кияни. І є в наявності як виборчий матеріал, і місця багато не займають. Тому опитування громадської думки про діяльність Леоніда Михайловича, як на мене, просто даремне витрачання грошей і зусиль: не дзвінками до виборців, а кардинальним методом треба вгамувати «стихію» в столиці.

Але соціологи думають інакше, зрештою, їм, фахівцям, видніше, що робити й для чого. Днями, наприклад, фонд «Демократичні ініціативи» і фірма «Юкрейніан соціолоджі сервіс» презентували підсумки чергового опитування київських виборців про їхнє ставлення до «батька» міста, які, знову-таки, підтвердили суб’єктивність моєї думки. Зокрема, 53,2 відсотка опитаних оцінюють повністю негативно або переважно негативно «космічні» зусилля пана Черновецького на «благо дорогих його серцю» киян і лише 3,5 відсотка —повністю позитивно. 46,5 відсотка підтримують ідею про дострокові вибори міського голови і переважно пов’язують свої виборчі наміри з іншими ймовірними кандидатами. Лідер симпатій — Віталій Кличко.

Уявіть собі — ми помилилися: і фонд, і фірма, і ними опитані, і я в результаті. «Бездоганний лідер серед усіх можливих кандидатів на посаду київського голови — Леонід Черновецький». Превентивного удару нам завдала директор «Науково-дослідного інституту соціально-економічного розвитку міста» Оксана Галенко: за «паралельним» соціологічним опитуванням, ствердила вона, рейтинг нинішнього «мера всіх киян» становить 35,2 відсотка. І це ще не все. Насправді він значно вищий, бо «значна частина електорату Леоніда Черновецького не потрапила у вибірку». Себто невідомі, але неупереджені соціологи з інституту чомусь погидували спілкуванням з бомжами, що не робить їм честі. Працюють при КМДА, за кошти міського бюджету, а від електорату шефа — носа вернуть.