На чергове засідання підготовчої депутатської групи прийшли представники усіх без винятку політичних сил, представлених у новій ВР. На порядку денному знову стояло питання про обрання голови, заступника і секретаря підготовчої групи.

Представник КПУ Валентин Матвєєв запропонував кандидатуру Адама Мартинюка на посаду голови. У свою чергу, Руслан Князевич від імені блоків «НУ—НС» і БЮТ висунув кандидатуру Ігоря Шарова — представника Блоку Литвина. Аргументи на його користь: «це нейтральний кандидат». Окрім того, Р. Князевич в інтерв’ю «Голосу України» пояснив, що «НУ—НС» і БЮТ запропонували І. Шарову очолити підготовчу групу і просять його не брати самовідвід, оскільки, якщо представник Блоку Литвина головуватиме на робочій групі, тоді «литвинівці» матимуть свого представника у тимчасовій президії ВР уже після початку роботи нового парламенту. Інакше блок Литвина, як політична сила, що набрала найменше голосів на виборах, не матиме за Регламентом свого представника у тимчасовій президії ВР.

«НУ—НС» попросив оголосити перерву в засіданні підготовчої групи для проведення консультації. Представник Партії регіонів Ганна Герман в інтерв’ю журналістам заявила, що регіонали готові після відповідних консультацій проголосувати за кандидатуру І. Шарова на посаду голови групи, щоб розблокувати роботу.

Проте Ігор Шаров таки зняв свою кандидатуру: Блок Литвина також підтримує обрання головою підготовчої групи кандидатуру Адама Мартинюка. Тож жодного позитивного рішення щодо обрання керівництва робочої групи знову прийнято не було. Не знайшли підтримки ні пропозиція від БЮТ обрати двох співголів депутатської групи від Партії регіонів і комуністів та демократичної коаліції, ні ініціатива обрати керівництво групи залежно від результатів виборів. Однак регіонали, комуністи та литвинівці знову висунули кандидатуру А. Мартинюка, за якого члени робочої групи уже голосували декілька разів безрезультатно. У роботі групи оголошено перерву до сьогодні.

Представник БЮТ Олександр Турчинов в інтерв’ю журналістам заявив, що їхні політичні опоненти зацікавлені в затягуванні початку роботи новообраного парламенту. Проте, на його переконання, Верховна Рада таки збереться на своє перше пленарне засідання не пізніше 26 листопада, незалежно від того, працюватиме чи ні підготовча група.

У свою чергу, представник Блоку Литвина Ігор Шаров пояснив свій самовідвід так: литвинівці, як політична сила, що набрала найменше голосів на парламентських виборах, зараз претендують у підготовчій групі лише на посаду секретаря, вважаючи, що оптимальним головою депутатської групи може стати Адам Мартинюк.