У Голій Пристані, на землях місцевого господарства «Агроресурс», відбувся другий районний конкурс орачів. Сюди з’їхалися механізатори більш як десятка сільгоспформувань, різних за формою власності та організацією виробництва, але об’єднаних високою професійною майстерністю «вершників» сталевих механізмів. Вітаючи учасників рільницьких змагань, голова райради Ганна Кобець наголосила: «Середній вік учасників не перевищує 30 років, отож, справді, хліборобському роду нема переводу».

...Трактори завмирають на стартових позиціях. За командою арбітра вони дружно вирушають у загінки, а з-під лемешів лягають пухкі пласти грунту. Оранку оцінює поважне журі з числа фахівців сільського господарства. Насамперед враховується якість розробки поля, глибина рихлення, прямолінійність борозен, і, звичайно, швидкість виконання технологічних операцій.

Першим завершує перегони на ріллі трактор під щасливим № 7, яким керує Віталій Ковальчук, механізатор фермерського господарства «Аделаїда». Та після ретельного замірювання площ, глибини та оцінки якості розпушення грунту на півгектарних ділянках прискіпливе журі визнало перемогу за Олегом Ільчишиним з приватного господарства «О. Синенько» (с. Чулаківка), та Вадимом Чайкуном з фермерського господарства «Бджілка» (с. Бестери).

Особливою родзинкою стало нагородження наймолодшого учасника змагань, учня школи №3 з Нової Збур’ївки Сашка Малиги (на знімку), який уже не перший рік водить трактора разом з батьком, теж Олександром, на полях сімейного господарства.

Фото Юрія СУШКА.