В Україні поки що не сформовано системної державної політики сприяння становленню громадянського суспільства. Розвинуті країни світу вже перейшли до таких пріоритетів співпраці, як забезпечення різних форм і способів фінансування громадських організацій. На цьому наголосив представник Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба вчора на всеукраїнській конференції «Державна політика сприяння розвитку громадянського суспільства. Нові пріоритети».

Як вважає заступник голови департаменту комунікацій влади та громадськості секретаріату Кабінету Міністрів Наталія Дніпренко, треба визначити пріоритети державної політики щодо сприяння розвитку громадянського суспільства.

Завдання створити концепцію сприяння розвитку громадянського суспільства, яка існує в багатьох країнах, ставилося ще до 2005 року. «І я дуже сподіваюся, що на цьому тижні цей документ потрапить до урядового комітету. Він підписаний та погоджений з усіма міністерствами», — сказала Наталія Дніпренко.

Сьогодні робота конференції «Державна політика сприяння розвитку громадянського суспільства. Нові пріоритети» триватиме.

Однак склалося враження, що високі мужі не вельми переймаються проблемами формування громадянського суспільства. Оскільки в перший день роботи учасники не дочекалися жодного із запрошених високих осіб: ані урядовців, ані народних обранців.