Як і очікувалося, робоча група з підготовки першого засідання Верховної Ради шостого скликання зібралась у відповідні терміни. Однак тиждень минув марно: не вистачило кворуму. Партія регіонів, а за ними комуністи і Блок Литвина повідомили, що працюватимуть у робочій групі лише після того, як отримають тимчасові посвідчення народних обранців.

У відповідь представники Блоку Юлії Тимошенко і блоку «Наша Україна—Народна самооборона» звинуватили їх у намаганні затягнути час початку роботи парламенту нового скликання. З єдиною метою: зірвати формування «демократичної коаліції». Проте нічого так і не добилися — змушені були перенести засідання робочої групи на наступний тиждень.

А тим часом глава держави в Полтаві закликав новообраних депутатів не гаяти часу й розпочати роботу парламенту. Водночас Віктор Ющенко попросив якомога швидше сформувати демократичну коаліцію з урахуванням інтересів інших політичних сил, зокрема Партії регіонів.

Власне, на цьому можна було б поставити крапку — подій, як і їх коментарів, було небагато. Однак політологи й журналісти сходяться в одному: тиша, яка запанувала на політичній арені, оманлива. Вони також висловлюють переконання, що, скоріше за все, демократичну коаліцію буде сформовано. Однак, прогнозують вони, її вік буде недовгим. І відводять Юлії Тимошенко рік для перебування на посаді прем’єра. Можливо, трохи більше. А тоді, вважають аналітики, і буде сформовано широку коаліцію, яка й виробить стратегію подальшого розвитку держави.