Бий і своїх, щоб чужі боялися

Триває кадрова чистка в районних держадміністраціях. Цього разу, як мовиться, «під роздачу» за «власним бажанням» пішов у відставку голова Криворізької РДА Сергій Нагайченко, відомий в області як один із найдосвідченіших, найпослідовніших і переконаних «нашоукраїнців» регіону. Те, що він вів свою принципову лінію з розподілом компенсаційних коштів від продажу «Криворіжсталі» (а це 33, 448 млн. грн.!) і щоб вони потрапили до кожної територіальної громади, кожної сільської школи, кожної лікарні, кожного фельдшерсько-акушерського пункту, а не вибірково тільки «своїм», спричинило відомий конфлікт із керівництвом Криворізької райради, де мали іншу позицію. Конфлікт на цьому грунті загострився настільки, що був переріс у неприховану «війну» місцевого значення. Депутатський корпус Криворіжжя все ж таки підтримав Нагайченка.

І ось тепер, після робочої зустрічі т. в. о. голови облдержадміністрації Віктора Бондаря з головами районних державних адміністрацій, де йшлося не лише про належне проведення опалювального сезону, стабілізацію ситуації на споживчому ринку, ефективну взаємодію з іншими органами влади, а й нагороджувалися очільники територій іменними годинниками від Президента України, голову Криворізької РДА попросили з обійманої посади. «Висунуті до мене як керівника РДА претензії щодо неналежної підготовки до опалювального сезону шкіл і лікарень — необгрунтовані, всі вони опалюються з початком опалювального сезону, бюджет за дев’ять місяців виконано, немає заборгованостей із зарплат і за енергоносії й районі, а за соціально-економічними показниками — район серед лідерів», — сказав кореспонденту «Голосу України» Сергій Нагайченко. Це дев’ятий усунутий керівник району новою кадровою політикою влади в області.

Михайло СКОРИК.

Дніпропетровська область.

***

Керівник Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар підписав заяву про звільнення голови райдержадміністрації, який звернувся з проханням залишити обійману посаду за власним бажанням. Заяву було підписано в середу, після робочої зустрічі, під час якої В. Бондар наголосив на першочергових завданнях керівників райдержадміністрацій. Відповідні документи про звільнення направлено до секретаріату Президента України.

Управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.