На основі коаліції блоків Юлії Тимошенко і «Наша Україна — Народна самооборона» у 2009—2010 році буде створено нову коаліцію. Так вважають експерти Агентства моделювання ситуацій. Зокрема, заступник директора агентства Олексій Голобуцький заявив:

— Ми гадаємо, що на першому етапі повинна бути демократична коаліція з «Нашою Україною» і БЮТ для того, щоб не було такої ситуації, коли між парламентськими виборами змінюється вектор України.

Однією з умов створення такого формату коаліції Олексій Голубоцький називає перебування Партії регіонів в опозиції. Тому протягом наступних півтора-двох років ми очікуємо появи «прагматичної коаліції» на основі демократичної.

За прогнозами експерта, в майбутньому до такої коаліції приєднаються прагматичні сили з Блоку Литвина і Партії регіонів. І саме вона розробить нову стратегію розвитку країни на найближчі 15—20 років.

Аналізуючи результати кампанії з виборів до Верховної Ради, експерти дійшли висновку, що найбільш виграшною вона стала для БЮТ і Блоку Литвина.