Учора розпочати засідання підготовчої депутатської групи, яка готуватиме пропозиції з організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради нового скликання і підготовки проектів відповідних актів, так і не вдалося.

Прийшло всього 15 осіб, тож кворуму не було. На представників Партії регіонів, Комуністичної партії та Блоку Литвина чекали 15 хвилин. Однак вони так і не з’явилися. Лідер БЮТ Юлія Тимошенко назвала їхню позицію саботажем. Пояснення, нібито окремі депутати не отримали мандатів, вона назвала абсолютно необґрунтованими. Бо, згідно з рішенням Конституційного Суду, «депутати набувають свій статус після офіційного оприлюднення результатів виборчої кампанії».

Юлія Тимошенко наголосила, що представники ймовірної коаліції чекатимуть своїх опонентів і сьогодні, і завтра — стільки, скільки буде треба. Але робота Верховної Ради має розпочатися, як і передбачено законом, 20 листопада, переконана політична лідерка. У цьому її підтримали колеги Юрій Луценко і В’ячеслав Кириленко. А Голова ВР 5-го скликання Олександр Мороз запропонував політикам провести переговори, щоб знайти вихід із ситуації, що склалася.