Громадськість та міліція мають спільно боротися з наркоманією, алкоголізмом та дрібними крадіжками. Про це йшлося на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку. Учасники обговорили і співпрацю органів місцевого самоврядування з правоохоронними структурами з дотримання законності та правопорядку, конституційних прав і свобод громадян у Карлівці, що на Полтавщині.

Результативність цієї роботи значною мірою залежить від рівня матеріально-технічної забезпеченості міліції, зокрема служби дільничних інспекторів. Тому правоохоронці розраховують на фінансову підтримку з районних бюджетів. Місцеві обранці та міліція, зазначали депутати обласної ради Дмитро Хрістов та Василь Неїжмак, мають забезпечувати громадський порядок, організовувати дозвілля молоді, впорядковувати роботу закладів харчування і торгівлі, що продають алкогольні напої.

Комісія рекомендувала службі автомобільних доріг в області вирішити питання встановлення світлофорів на небезпечних ділянках доріг у місті Карлівка. Також комісія підтримала пропозицію Олександра Масенка стосовно підготовки звернення обласної ради до Верховної Ради України про врегулювання на законодавчому рівні механізму надання правоохоронним органам фінансової допомоги з місцевих бюджетів.

Під час засідання депутати розглянули проект програми сприяння соціально-виховній роботі із засудженими в установах кримінально-виконавчої служби Полтавської області на 2007—2008 роки. Її реалізація стане обласному бюджету в 200 тисяч гривень.

А на спільному засіданні постійних комісій обласної ради депутати розглянули близько 40 питань. Швидко погодили питання про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2007 року та внесення змін до нього, схвалили прийняття обласних цільових програм, зокрема «Репродуктивне здоров’я», та програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області на 2007—2008 роки.

Полтавська область.