Відбулося святкування 10-ї річниці створення Чернівецької міської дитячо-юнацької футбольної ліги

20 серпня 1997 р. з ініціативи Бориса Горелікова і Степана Гатрича створено ЧМДЮФЛ. Початок роботи був нелегким, адже в Україні це була перша ластівка, і тому не було в кого набиратися досвіду. Звичайно, більшість фахівців схилялася до думки, що незабаром це дасть позитивний результат. Нині, підсумовуючи роботу ліги за 10 років, можна з упевненістю сказати, що зроблено чимало. Її вихованці виступають у командах вищої і першої ліг, а Денис Олійник є гравцем молодіжної збірної України. Чи не півкоманди другої ліги — «Буковини» виступали за різні команди у чемпіонаті ЧМДЮФЛ.

На святкуванні з промовами виступили голова міськспортуправління Святослав Дяконюк, заступник голови ОДА Борис Баглей, заступник міського голови Інна Онацька, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Григорій Мазурашу, президент ЧМДЮФЛ Борис Гореліков (на знімку) — шанований краянин і відомий спортивний фахівець, який довгі роки керував Федерацією футболу Буковини. Борис Аронович зазначив, що з перших днів ліги велася інтенсивна і планомірна робота з добору кадрів. Буковинські команди різних вікових груп ставали переможцями і призерами юнацьких турнірів в Україні, Угорщині, Франції, Швеції, Румунії. У сезоні 2002-2003 рр. чернівецька команда 1986 р. н. посіла перше місце у першій лізі. У роботі суттєво допомагали спонсори, тому ліга не використовувала бюджетні кошти.

Не обійшлося святкування без подарунків для дітей, які вручили керівники спортивних організацій області. За дорученням президента ФФУ Григорія Суркіса завідуючий сектором розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні, заступник голови комітету юнацького футболу ФФУ Володимир Столітенко вручив медаль «За заслуги» Борису Горелікову, Святославу Дяконюку, Степану Гатричу, Віктору Осадчуку. Грамотами відзначено багатьох тренерів. Від ФФУ Чернівецькій міській дитячо-юнацькій футбольній лізі вручили комп’ютер і комплекти футбольної форми. Цінними подарунками були відзначені тренери-викладачі та арбітри.

До 10-ї річниці ЧМДЮФЛ на стадіоні «Мальва» пройшов футбольний турнір серед команд 1997 р. н. За призові місця вели боротьбу 8 команд із Чернівців, Кіцманщини і Новоселицького району. Переможцем стала команда «Ніко-Арлекіно» (тренер — Володимир Воронюк). Після завершення змагань організатори визначили кращих гравців. Найкращим оборонцем визнано Андрія Човгуна, а найкращим бомбардиром став Леонід Львов (обидва — «Ніко-Арлекіно»). А ось найкращим гравцем визнано Максима Карпюка («Дружба»). Цікаво, що Максим лише на один день молодший за Чернівецьку міську дитячо-юнацьку футбольну лігу.

Спонсором змагань виступила газета «Голос України».

Чернівці.