Хмельниччина справжня

Фотокнига під такою назвою (на знімку) вийшла у світ до 70-річчя Хмельницької області, що відзначається цього року. Ідея проекту належить знаній журналістці Світлані Кабачинській, до редакційної колегії ввійшли керівники області, а творив видання великий колектив відомих авторів: Тетяна Колесниченко, Сергій Єсюнін, Володимир Захар’єв, Ян Козельський, Сергій Прищепа, Олексій Тимощук, Олена Щегельська... Серед них і власний кореспондент «Голосу України» в Кам’янці-Подільському Віра Шпильова. Фотохудожники Олександр Солєнцов та Артур Іш дарують читачу на сторінках книги справжню феєрію мандрів.

Храми і фортеці, палаци і парки, річки і струмки, поля та гори, розповіді про талановитих людей, майстрів Хмельниччини — все те займає понад півтори сотні сторінок. Наклад у 10 тисяч примірників дає можливість поповнити фонди всіх книгозбірень області цим чудовим виданням. Хмельниччани подбали й про іноземців: частину текстів перекладено англійською. Хай і вони закохаються в неповторну подільську землю!

Вл. інф.

«Голос серця» видадуть окремою збіркою

Конкурс «Голос серця» було оголошено на Тернопільщині для початківців, які пишуть прозу й поезію. Обов’язкові умови — національно-патріотична тематика та твори не повинні до того публікуватися. Концертна програма вечора, що відбувся в обласній філармонії, була складена тільки з кращих творів, що надійшли на конкурс. Переможцями визнано 40 авторів з 70-ти. Найкращою нагородою для них буде видання збірки творів «Голос серця».

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Тернопільська область.