Цими днями в Україні побувала делегація Збройних сил Королівства Бельгії на чолі з директором Департаменту інженерних військ підполковником Бартом Мурманом. Гості вивчали досвід функціонування частин, які спеціалізуються на розмінуванні. Зокрема, це єдиний в нашій державі Центр розмінування, що діє в Кам’янці-Подільському.

Головна мета візиту — поглиблення взаємосумісності ЗС України та країн-членів НАТО, — повідомив Богдан Бондар, начальник управління інженерних військ ЗСУ. —Наступного року наші спеціалісти поїдуть стажуватися в Центр розмінування до Бельгії. Крім Кам’янця делегація також відвідала інженерний полк у Новограді-Волинському.

Барт Мурман розповів, що в Південному Лівані діє бельгійський контингент миротворців, яким буде надзвичайно корисна інформація українських колег, зібрані ними бази даних про види боєприпасів, які знешкоджували на території цієї держави українці. Цей досвід він назвав неоціненним. У свою чергу, бельгійці готові обмінятися з українською стороною базою даних боєприпасів періоду Першої світової війни, яких на території цієї європейської країни залишилося чимало. А загалом співпраця інженерних військовиків має сприяти створенню безпечного середовища для життєдіяльності людей на планеті.

Хмельницька область.