місцевого самоврядування та обраних представників громади Кам’янця-Подільського розробила й запропонувала на обговорення мешканцям міста робоча група під керівництвом заступника міського голови Олега Демчука. Кам’янець та ще чотири міста — Тростянець, Славутич, Артемівськ і Вінницю — обрано експертами Ради Європи для участі в пілотному проекті зі створення, впровадження та моніторингу такого документа.

Протягом цього тижня учасники проекту разом з експертами розглянуть пропозиції, що надійдуть від громадян у кожному з міст. Якщо кодекс підтримають депутати, то міський голова та обранці громади присягатимуть на вірність Україні та громаді міста, а подарунки, отримані під час офіційних заходів, передаватимуть до комунальної власності. Крім того, утримуватимуться від здобуття матеріальних і нематеріальних благ: нагород, звань, наукових ступенів, різних відзнак, якщо вони можуть бути визнані подякою чи винагородою за відповідні дії чи бездіяльність посадовця. Цікаво також, що в містах, де почне діяти кодекс, для людей при владі буде запроваджено дрес-код, який має гармонувати з їхньою добропорядною поведінкою.

За дотриманням норм етики наглядатиме спеціально створена громадська рада, до якої ввійдуть юристи, голови громадських організацій, представник прокуратури, професори вузів і голова депутатської комісії з питань етики.

Хмельницька область.