Вище світове досягнення з нетрадиційних вправ у гирьовому спорті встановив цими днями на турнірі у Мінську викладач фізкультури Рівненського базового медичного коледжу Руслан Паламарчук.

Перекидаючи 32-кілограмову гирю з руки в руку з обертанням її в повітрі на 360 градусів та фіксацією на верхній частині спини, а саме — в міжлопатковій впадині, виконав цю вправу 45 разів за шість хвилин. Це досягнення варте того, щоб його зафіксували у Книзі рекордів Гіннесса. А до Книги рекордів України Руслан уже потрапив цього літа як автор світового рекорду із силового жонглювання 24-кілограмовою гирею аж 64 рази.

34-річний майстер з гирьового спорту вже вкотре переконливо побив усі попередні, у тому числі й свої, рекорди із жонглювання гирею. Досі попередником рекордсмена був хіба майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту Юрій Щербина, котрий для досягнення рекорду України перекинув гирю 60 разів, але 16-кілограмову.

Торік Руслан Паламарчук став абсолютним чемпіоном України на ІІ Всеукраїнській спартакіаді працівників охорони здоров’я в Криму, де у своїй ваговій категорії за десять хвилин у ривку підняв гирю 213 разів.

Спортовець не припиняє тренувань і планує встановити черговий рекорд з допомогою 40-кілограмової гирі.

Рівне.

На знімку: світовий рекордсмен Руслан Паламарчук.

Фото Марії КОРНІЙЧУК.