Родині засудженого залишили конфісковану квартиру

Апеляційний суд Чернігівської області залишив вирок Деснянського районного суду щодо колишнього начальника відділу обласної держадміністрації Є. Шума, який узяв хабар, чинним. Згідно з ним, його позбавлено волі на три роки. Водночас апеляційний суд пішов назустріч родині засудженого. З конфіскованого майна вилучено житло, оскільки воно належить і членам сім’ї, які не причетні до злочину.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чи винні пельмені?

38-річний чоловік із села Голосків Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині викликав «швидку» та міліцію, щоб вони засвідчили смерть його співмешканки. Остання начебто впала з драбини, бувши напідпитку. Однак він і сам виявився нетверезим. Розв’язавши язика, сказав правоохоронцям, що між ним і коханкою напередодні сталася сварка. Жінка навідріз відмовилася приготувати пельмені. Тоді він вдарив її порожньою банкою з-під кави. Удар виявився смертельним — цією банкою він порізав артерію, і потерпіла стекла кров’ю ще до прибуття медиків. За скоєний злочин чоловіку загрожує позбавлення волі від восьми до 15 років.

Як свідчать правоохоронці, на тлі загального спаду злочинності (крадіжок із квартир, грабежів, викрадання транспортних засобів) зростає число вбивств. Дуже часто причиною правопорушень і тяжких злочинів стає спиртне. Якщо у місті ще вдається контролювати заклади торгівлі, де продають міцні напої, то на території району з барами в кожному зі 122 сіл це практично неможливо зробити.

Віра ШПИЛЬОВА.