Харків. Літературний конкурс імені колишнього глави Харківської області Олександра Масельського (на знімку ліворуч) відбудеться у слобожанському регіоні. Організатор — Харківська облрада. Як повідомила відповідальний секретар оргкомітету конкурсу, депутат облради Вікторія Лукашева, поки що брати участь у заході можуть тільки мешканці Харківської області. Ідея конкурсу з’явилася торік, коли готувалися святкувати ювілей О. Масельського.

...Треба сказати, що навіть сьогодні, через більш як десять років після смерті Олександра Степановича Масельського, харків’яни згадують про нього, як про найпрацелюбнішого керівника, котрий надзвичайно багато зробив для розвитку області і ніколи не забував про проблеми простих людей. До нього завжди записували на прийом стільки людей, скільки приходило, і ніхто не йшов без вирішення своїх проблем. Це була людина, котра набагато випередила свій час, але, на жаль, рано пішла від нас.

У конкурсі чотири номінації: «Проза», «Поезія», «Драматургія», «Публіцистика». Премії для переможців: за перше місце — 3000 грн., друге — 2000, третє — 1000. Усі кошти виділені з обласного бюджету. Є і чотири додаткові номінації: «Визнання» (за видатний внесок у мистецтво), «Особистість» (за кращий твір про видатну особистість Харківщини), «Назустріч людям» (за твір про життя Масельського) і «Відкриття року», яку присудять кращому молодому конкурсанту. Переможцю в цій номінації облрада профінансує публікацію його твору або (якщо це п’єса) — постановку в одному з харківських театрів. Підсумки підіб’ють шостого грудня. Акція планується як щорічна. Прийом робіт для участі в наступному конкурсі почнеться в лютому 2008 року.

Фото Олександра КЛИМЕНКА (з архіву «Голосу України»).