«Нафтогаз» оплачуватиме тільки той російський газ, що надходить через узгоджені ним пункти прийому. Такої домовленості було досягнуто під час тристоронніх переговорів у Брюсселі. НАК «Нафтогаз України» надала учасникам докази порушення умов зимового пакета російською стороною.
Також на брюссельській зустрічі обговорювалася ситуація із газозабезпеченням окупованих районів Донецької і Луганської областей. Як повідомив «Інтерфакс-Україна», по завершенні переговорів міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив журналістам: «В угоді між «Газпромом» і «Нафтогазом» чітко визначена процедура, за якою відбувається постачання, у який спосіб іде запит обсягу, по яких трубопроводах і як вони підтверджуються.

На цей момент Україна повністю працює за цією процедурою. Всі інші поставки здійснюються за незатвердженою процедурою». «При цьому росіяни не хочуть закривати це питання», — сказав Демчишин, зазначивши, що у представників Росії поки що немає відповіді на те, як і хто повинен оплачувати поставлений на території так званих ДНР та ЛНР обсяг газу? Міністр також зауважив, що ніхто не може з упевненістю сказати і про те, які обсяги газу були постачені в ці регіони.
Делегацію Єврокомісії на переговорах очолював віце-президент ЄК з питань енергетики Марош Шефчович. Українську сторону представляли міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин і глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. З боку РФ участь взяв міністр енергетики РФ Олександр Новак. Глава правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер до Брюсселя не прибув. На офіційному сайті компанії немає жодних згадок про брюссельські переговори.