У паризькому соборі св. Людовіка — головній кафедрі французької армії — відбулася Літургія за Україну. Під час служби молилися за спочинок душ Небесної Сотні та наших співвітчизників, які віддали життя в боях за Донбас. Також слали молитви за українські Збройні Сили, за мир у всьому світі, за переслідуваних християн і за Францію.
Захід відбувся з ініціативи посольства та військового аташе України. Співорганізаторами виступили: Франко-українська асоціація ветеранів Національного союзу ветеранів Франції та Єпархія св. Володимира. У богослужінні, крім українських дипломатів, взяли участь військові аташе дружніх країн, представники Генштабу Франції, зарубіжні дипломати, генеральний секретар Міжнародної організації франкофонії Мікаела Жан, керівництво музейного комплексу «Дім інвалідів», українська діаспора...
З нагоди річниці трагічних подій на Майдані в Парижі також було представлено виставку «Українські воїни — захисники Вітчизни» фотокореспондента «Голосу України» Олександра Клименка.
А вчора в столиці Франції відбулася акція високого рівня у Палаці Талейрана на площі Злагоди, присвячена річниці Майдану. До уваги високих гостей, представників вищих політичних, дипломатичних, культурних кіл країни було запропоновано виставку «Майдан — Революція Гідності» (артефакти та фото Майдану), живопис Андрія Набоки, фільми про події на Майдані виробництва «Вавілон 13», концерт. З 10 березня експонати з виставки демонструватимуться у Культурному центрі посольства України.