Група активістів акції «Громадянська комунальна самооборона» вийшла під стіни будинку міської влади Луганська, щоб захистити... міського голову від тих, «хто не дає йому виконувати свої передвиборні обіцянки». Мова йде про обіцянки міського голови Сергія Кравченка перерахувати тарифи на комунальні послуги. Причому ні тепловики, ні комунальники, ні депутати в цьому відношенні керівника міста не підтримали. Учасники акції запропонували Сергієві Кравченку три варіанти: або він усе-таки змусить комунальників переглянути тарифи, або звільнить цих людей з роботи за те, що вони не виконують його вказівок, або ж зізнається, що обіцянки були звичайним передвиборним трюком.

Серед учасників акції були представники різних політичних сил, і кожний з них мав свою позицію. Прихильники Віктора Януковича вважають, що команда нині чинного Прем’єр-міністра до своєї відставки повинна перерахувати тарифи на комунальні послуги і тим самим зміцнити свій авторитет серед українців. Прихильники Віктора Ющенка гадають, що Президент не володіє повною ситуацією на місцях, і вважають своїм обов’язком «розкрити йому очі». А ті, хто симпатизує Юлії Тимошенко, запевняють, що тільки вона зможе навести порядок і полегшити життя простих людей.

В одному були одностайні учасники акції: у вимозі до Президента, уряду й лідерів політичних сил, що пройшли до парламенту, скасувати постанову Кабінету Міністрів від 23 травня 2007 року № 765, бо вона «тільки збільшує бідність».

Луганськ.