Учора міліція до ночі розбороняла «інтернаціональних» претендентів на престижний і дорогий шмат землі в Сімферополі на вулиці Балаклавській. Попри те, що місцеві жителі й репатріанти вже давно вимагали виділити тут землю для житлового будівництва у міськради, вона надала її фірмі «Олві-Крим» під будівництво житлового комплексу.

Обидві сторони звинувачують одна одну в самозахопленні. Фірма першою подала позов до суду на жителів мікрорайону. Судочинці ухвалили рішення знести «самобуди» й звільнити землю, яку ніхто не збирався полишати. З початку року фірма не раз намагалася знести тут «курені». Це щоразу супроводжувалося бійками між представниками фірми й «самозахопниками». Намагання «Олві-Криму» самостійно, без державної виконавчої служби, таки звільнити цю спірну землю тривали.

Учорашні «вуличні бої» з участю приблизно півтисячі репатріантів, більше трьохсот представників фірми та стількох же бійців «Беркута» супроводжувалися традиційними бійками й нетрадиційним застосуванням вибухових пакетів, від яких серйозно не постраждав ніхто, і закінчилися «перемир’ям». Щоправда, кілька осіб отримали незначні фізичні ушкодження. Міліції довелося виставити бетеери, щоб забезпечити правопорядок у місті, де зараз спокій налагоджено й гарантовано додатковими силами правопорядку.

Крим.