Фехтування. Прага (Чехія). Юніорська першість Європи. На старті змагань нас порадував хмельниччанин Дмитро Пундик. Вихованець Вадима Штурбабіна завоював титул чемпіона Європи у турнірі шаблістів. У фінальному поєдинку українець переміг угорця Зілагі Арана з рахунком 15:14.

Футбол. Группа експертів УЄФА прибула в Донецьк для того, щоб перевірити підготовку до проведення футбольних чемпіонатів Європи — 2009 року (молодіжного) і 2012 року (дорослого). Про це повідомив на прес-конференції міський голова Донецька Олександр Лукьянченко.

«Група експертів оцінюватиме всю інфраструктуру в місті: спортивні споруди, готельні комплекси, транспорт», — розповів пан Лукьянченко. За його інформацією, прибуло шість експертів. «Гості хочуть подивитися, як проходить конкретна підготовка. Вони прагнуть побачити і переконатися, що до кінця 2008 року буде виконано запланований обсяг робіт. Ми маємо намір говорити конкретно — до згаданого терміну буде цілком готова база РСК «Олімпійський» і, сподіваємося, буде зовсім готовий новий стадіон «Шахтар». Також експерти хочуть оцінити проекти і перспективи будівництва тих готелів, що мають бути зведені до чемпіонату».

Міський голова пообіцяв, що під час перевірки буде проведено заходи з презентації самого Донецька.

***

Цюріх (Швейцарія). Виконавчий комітет ФІФА на своєму засіданні позавчора підтвердив, що фінальна частина першості світу-2014 пройде в Бразилії. Торік чемпіонат планети приймала Німеччина, а в 2010-му це робитиме ПАР.

Бразилія, чия збірна вигравала чемпіонат світу рекордні п’ять разів, приймала турнір лише один раз —1950 року. Тоді у фіналі господарі несподівано поступилися Уругваю.

Цього разу, після того як Колумбія відкликала свою заявку, Бразилія була єдиним кандидатом на проведення чемпіонату. Однак президент ФІФА Йозеф Блаттер і за таких обставин був вражений планами Бразилії на 2014 рік.

Теніс. Найкращий британський тенісист Енді Мюррей став учасником дорожньо-транспортного випадку в Парижі. Про це у вівторок розповів репортерам сам Мюррей після того, як разом зі своїм молодшим братом Джеймі програв у першому колі парного розряду турніру серії «Мастерс» у столиці Франції.

«Це сталося по дорозі з аеропорту до готелю. Нас із тренером Бредом Джілбертом віз водій, рух був насичений. Провини водія не було, він просто загальмував, а хтось на швидкості 20 кілометрів на годину вдарив нас іззаду», — повідомив Мюррей.

Бокс. Чемпіон світу за версією WBA у суперважкій вазі Руслан Чагаєв наступного разу вийде на ринг у травні 2008 року року в себе на батьківщині, в Узбекистані. Про це повідомив віце-президент Федерації боксу цієї країни Доннієр Ергашев. Ім’я претендента на титул, котрим володіє Чагаєв, визначиться пізніше. Втім, досить імовірно, що таким стане хтось із українців —Тарас Біденко (шостий у рейтингу WBA), Володимир Вірчис (сьомий) або Олександр Димитренко (десятий).

Баскетбол. Кубок Європи ФІБА. Перший кваліфікаційний раунд. Українські клуби стартували з поразок. Особливий подив викликає домашня невдача дніпропетровців.

«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Тімішоара» (Румунія). 64:74 (20:17, 17:17, 17:19, 10:21)

«Спартак» (Росія, Санкт-Петербург) — «Одеса» (Україна). 86:76 (21:22, 25:21, 20:20, 20:13).

Шахи. Іракліон (Греція). Командний чемпіонат Європи з шахів. Обидві українські збірні зустрілися з ізраїльськими командами. Чоловіки у другому поспіль матчі зіграли внічию, а жінки перемогли.

Чоловіки. Ізраїль — Україна. 2:2. Еміль Сутовський — Василь Іванчук. 0,5:0,5. Міхаель Роіз — Сергій Карякін. 1:0. Ілля Смірін — Андрій Волокітін. 0,5:0,5. Максим Родштейн — Олександр Арещенко. 0:1. Жінки. Ізраїль — Україна. 0,5:3,5. Маша Клінова — Катерина Лагно. 0,5:0,5. Анжела Борсюк — Ганна Ушеніна. 0:1. Ольга Васільєва — Інна Гапоненко. 0:1. Бела Атнілова — Тетяна Василевич. 0:1.