І не хто-небудь, а однопартійці. Розкол у фракції БЮТ Тернопільської міської ради намітився давно, але остаточно розсварило депутатів прийняте сесією міської ради рішення про будівництво фірмою «Ровекс» на території садово-городнього кооперативу «Ювілейний» торгово-розважального комплексу і житлових будинків.

У порядок дня воно було внесене депутатом від БЮТ Сергієм Тарашевським, хоча фракція напередодні висловилася проти розгляду цього резонансного для міста питання. До нього примкнули сім депутатів-однопартійців, а також представників інших фракцій, у результаті чого рішення про забудову садово-городнього кооперативу більшістю голосів було прийняте.

Застосувавши імперативний мандат, за порушення партійної дисципліни вісьмох членів з фракції БЮТ у міській раді виключили. Керівник Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василь Деревляний заявив, що ініціюватиме перед вищим керівництвом питання про позбавлення порушників партійної дисципліни депутатських мандатів. Виключені, у свою чергу, також пообіцяли апелювати до Юлії Тимошенко, але з вимогою відставки Василя Деревляного.

Тернопіль.