Офіційний фініш

Футбол. Молдова. Кваліфікаційний турнір Євро-2008 (U-19). Третій тур. 31 жовтня. Шотландія—Україна. 0:1 (Шахов, 84); Молдова—Азербайджан. 0:0.

Як відомо, збірна України достроково здобула право виступати у відбірному еліт-раунді (відбудеться в період з 1 березня по 31 травня наступного року). Компанію їй там складе збірна Молдови.

Арена розшириться

Завершено розробку концепції реконструкції стадіону «Металіст». Заступник міського голови Харкова Михайло Фатеєв, який побував у Варшаві на конференції, присвяченій обговоренню ходу підготовчих робіт до ЧЄ-2012, вважає, що місто має всі шанси підготуватися до чемпіонату Європи краще за інші.

Уже до травня наступного року харківська арена зможе прийняти не менш як 43 тисячі уболівальників, переконана міська влада. На реконструкцію стадіону планується направити 2,4 мільйони євро.

Усі роботи з відновлення спортивної споруди повинні завершитися до 2010 року. Передбачається, що до цього часу «Металіст» стане сучасним спортивним комплексом з великим козирком, системою плазмених екранів, прекрасним освітленням, величезними приміщеннями під трибунами, де серед іншого розмістяться кафе і магазини.

Місце зустрічі змінити... можна

Відбулося жеребкування шістнадцятого розиграшу Кубка чемпіонів країн СНД і Балтії з футболу, котрий відбудеться з 19 по 27 січня 2008 року в Санкт-Петербурзі в СКК «Петербурзький» і Палаці спортивних ігор «Зеніт». Перенесення змагань у місто на Неві викликане тим, що в січні в Москві проходитиме чемпіонат світу з хокею з м’ячем і спорткомплекс «Олімпійський» буде зайнятий.

Всі учасники Кубка Співдружності розділені на чотири групи: А. Росія, Туркменістан, Молдова, Естонія; В. Азербайджан, Казахстан, Литва, Таджикистан; С. Латвія, Грузія, Сербія (ОФК, Бєлград), Киргизстан; D. Узбекистан, Білорусь, Україна, Вірменія.

Спочатку клуби, конкретні назви яких стануть відомі пізніше, проведуть турніри в одне коло в групах. Ігри відбудуться 19, 20, 22 січня. Потім буде застосовано систему плей-оф. По дві кращі команди з кожної групи вийдуть до чвертьфіналу. На цій стадії 23 січня зустрінуться А1—В2, D1—С2, В1—А2, С1—D2. У півфіналі 25 січня гратимуть переможці пар А1/В2—D1/С2, В1/А2—С1/D2. Фінальний матч відбудеться 27 січня.

Алієву не радять поспішати

Генеральний директор київського «Динамо» Реваз Чохонелідзе прокоментував заяву півоборонця Олександра Алієва про намір залишити клуб.

— Алієв, безперечно, талановитий і перспективний футболіст. Після розмови з ним я зрозумів, що хлопець дуже хоче грати. Олександр справляє враження людини, котра не збирається відбувати номер. Він навіть попросив мене, щоб йому надавали можливість виступати за інший клуб, якщо до динамівської «основи» він поки що не потрапляє. Це заслуговує поваги, оскільки футболіст не хоче втрачати ігрову практику.

Його висловлювання, найімовірніше, пов’язані з психологічним стресом, що накопичився, і причини цього можна пояснити. Я не думаю, що Алієву варто поспішати з висновками, і раджу трохи потерпіти. Якщо навіть Олександр залишить «Динамо», ми повинні зробити все, щоб розстатися друзями. Не можна забувати, що Алієв на даний момент є членом нашого колективу, і ми повинні зробити все можливе, щоб йому було в ньому комфортно...