«Золотий» дует

Спортивна гімнастика. Штутгарт (Німеччина). У фіналі розіграшу Кубка світу українці виграли дві золоті медалі. У вправах на брусах перемогла Дарина Згоба, а Валерій Гончаров виборов першість на поперечині.

Ми — чемпіони!

Спортивна акробатика. Гертогенбош (Нідерланди). Чемпіонат Європи. Українські атлети виграли дві золоті медалі у групових змаганнях. У жінок перемогу святкувало тріо у складі Ворчук, Горбатенко і Непитаєвої. У чоловіків чемпіонами Європи став наш квартет — Крючков, Литвак, Уразбаієв і Білозор.

Від ротації відмовилися

Футбол. Цюріх (Швейцарія). Виконавчий комітет ФІФА вирішив відмовитися від принципу ротації континентів при виборі місця проведення чемпіонатів світу.

Міжнародна федерація зробила заяву, що на організацію турніру не зможуть претендувати члени конфедерацій, котрі приймали два останніх чемпіонати світу. ПАР стала першою країною, котра дістала користь із принципу ротації континентів, введеного у 2000 року. Саме тут відбудеться світова першість-2010. Єдиним кандидатом на проведення ЧС-2014 у Південній Америці залишається Бразилія.

— ЧС-2018 буде відкритий для всіх національних асоціацій, які представляють континенти, що не проводили в себе останні два чемпіонати світу, — заявив президент ФІФА Йозеф Блаттер у перший день засідання виконкому. — Він відкритий для заявок з Європи, Азії і зони КОНКАКАФ...

Блаттер додав: поки що незрозуміло, де могла б провести фінальну стадію конфедерація Океанії.

Рішення Петера Бондри

Хокей. Словацький нападник Петер Бондра прийняв рішення завершити кар’єру. В регулярних чемпіонатах НХЛ 39-річний хокеїст провів тисячу вісімдесят один(!) матч і набрав 892 очка (503 закинуті шайби + 389 результативних передач). Свої найкращі роки Бондра провів у «Вашингтоні». Там він грав із нашим Дмитром Христичем. Він також виступав за «Оттаву», «Атланту» і «Чикаго». У складі збірної Словаччини форвард вигравав чемпіонат світу 2002 року.

Найбагатші

Журнал «Форбс» склав традиційний список найбагатших спортсменів світу. За нинішній рік вони заробили:

1. Тайгер Вудс (гольф) — 100 мільйонів доларів США. 2. Оскар де ла Хойя (бокс) — 43. 3. Філ Мікельсон (гольф) — 42,2. 4. Кімі Райкконен (Ф1) — 40. 5. Міхаель Шумахер (Ф1, у відставці) — 36. 6. Девід Бекгем (футбол) — 33. 7. Кобі Брайант (баскетбол) — 32,9. 8. Шакіл О’Ніл (баскетбол) — 31,9. 9. Майкл Джордан (баскетбол, у відставці) — 31. 10. Рональдіньо (футбол) — 31.