Керченський міський суд постановив вирок співробітникам Ленінського райвідділу міліції, які торгували наркотиками. Організатора міліцейського наркоугруповання засуджено до десяти років позбавлення волі, а членам злочинної групи призначено покарання у вигляді шести років ув’язнення та п’яти років обмеження волі.

Красноперекопський міськрайсуд за отримання п’яти тисяч гривень хабара і службове підроблення на шість років ізолював від суспільства оперуповноваженого податкової міліції.

За рішенням Центрального районного суду Сімферополя три роки в ув’язненні проведуть помічник слідчого і дільничний Бахчисарайського райвідділу міліції, які «виторгували» 2,5 тисячі доларів за звільнення від відповідальності підозрюваного в незаконному обігу наркотиків.

З початку року суди півострова постановили 28 вироків у кримінальних справах про злочини з ознаками корупції, зокрема 13 — за фактами хабарництва. До кримінальної відповідальності за корупцію притягнуто 31 обвинуваченого, серед яких 17 — працівники правоохоронних органів, розповіли в прокуратурі Криму.

Адміністративне покарання призначено судами 139 корупціонерам. На порушенні вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією» найчастіше попадаються посадовці органів місцевого самоврядування. При цьому протоколи у більшості випадків складалися за незаконне сприяння підприємницькій діяльності, надання незаконних переваг і недостовірної інформації, сумісництво.

Загалом поточного року слідчі органів прокуратури направили до суду 41 кримінальну справу про злочини з ознаками корупції, правоохоронними органами щодо корупціонерів складено 206 протоколів.

Крим.