Обласна нарада з питань функціонування житлового комплексу на території Тереблянської сільради для відселених мешканців селища Солотвине, де над виробленими соляними шахтами деформувалася земна поверхня і утворилися величезні провалля, відбулася у Тячівському районі на Закарпатті.
Обговорювали проблеми, які уповільнюють процес переселення мешканців Солотвиного із небезпечних зон до нового житлового комплексу в селі Теребля (на знімку). Зокрема, йшлося про певні зауваження щодо системи водогону і якості води та водовідведення, повідомили «Голосу України» в ОДА. Щоб вирішити питання, з резервного фонду обласного бюджету буде виділено майже мільйон гривень. Збудують і окремий водогін у селі Теребля, усунуть недоліки системи водовідведення, виявлені в процесі попередньої експлуатації.
«До осені маємо розв’язати всі проблеми», — наголосив голова ОДА Валерій Лунченко. Порушували і питання якості будівельних робіт. Є огріхи, їх можуть і повинні виправити, запевнив керівник області.
Закарпатська область.
 
Фото надане прес-центром ОДА.
ДовІдка ОДА 
 Для відселення громадян, житло яких знаходиться в зоні можливої деформації земної поверхні, у с. Теребля побудовано житловий масив (116 квартир у 8 багатоквартирних будинках, 17 індивідуальних житлових будинків садибної забудови, школа на 330 місць, дитсадок на 140 місць). Об’єкти готові до експлуатації. Розпочато передачу житла громадянам. Триває процедура забезпечення функціонування об’єктів належним водо-, електропостачанням та водовідведенням.