Імперативний мандат — зашморг для місцевого самоврядування і для 47 мільйонів українців. Таку думку на вчорашній прес-конференції висловив депутат Шевченківської районної ради Києва Віталій Комов, у якого за плечима 17-річний досвід роботи в місцевих радах.

Сьогодні, за словами депутата, йде боротьба не тільки між політичними силами, а й усередині партій. І нерідко опальними стають особистості, котрі мають власну думку. «Я боюся авторитарних людей, які диктують мені свій погляд на певні речі», — за-значив він.

Депутат упевнений, що прийшов час змінювати формат виборів. Насамперед прийняти новий закон про місцеве самоврядування, змінити систему виборів до місцевих рад і зробити суб’єктами виборчого процесу органи самоорганізації населення, розробити сучасний статут територіальної громади, а також удосконалити закон про столицю.

Жертвою імперативного мандата може стати і сам В. Комов. Саме через критику одного з лідерів БЮТ його виключили з фракції партії і збираються позбавити депутатства.