Їх об’єднати поки що важко...

Футбол. Чемпіонат країни. 14-й тур. 26—28 жовтня.

«Чорноморець» — «Карпати». 4:0. 4 500 глядачів. Голи: Васкез, 12, Коритько, 41 (п), Бугаєв, 69 (п), Полтавець, 87. На 66-й хвилині Коритько не реалізував пенальті. Вилучено Нелєпу («Карпати», 39, фол останньої надії), Годвіна («Карпати», 55, два попередження).

«Закарпаття» — «Нафтовик-Укрнафта». 0:0. 5 000 глядачів.

«Ворскла» — «Динамо». 0:1. 13 500. Гол: Бангура, 9.

«Арсенал» — «Кривбас». 0:0. 7 200.

«Металіст» — «Металург» (Донецьк). 1:1. 10 300. Девич, 61 — Мендоса, 85.

«Шахтар» — «Харків». 2:1. 19 500. Гунчак, 44 (у власні ворота), Лукареллі, 49 (п) — Соколенко, 23.

«Таврія» — «Зоря». 2:0. 5 100. Гоменюк, 6 (п), Йокшас, 63.

«Дніпро» — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. 5 000. Самодін, 19. На 29-й хвилині Шелаєв («Дніпро») не реалізував пенальті.

Після невдалих виступів минулого тижня в Лізі чемпіонів «Динамо» і «Шахтарю» і в чемпіонаті країни довелося «зубами виривати» перемоги над опонентами, котрі, скажемо так, до еліти не належать. Хоча заради справедливості варто сказати, що «гірники», котрі мали шалений супротив з боку харків’ян, усе таки показали досить високий клас і злагоджені командні дії. Зокрема, в другому таймі «Шахтар» мав неабияку перевагу і окрім забитого м’яча мав іще чотири—п’ять нагод відзначитися. Однак підвела реалізація.

А от динамівці, на жаль, поки що не вийшли на певний рівень командної гри. Їхні дії надто вже розбалансовані. Як наслідок, кожнен матч, кожна перемога даються їм із величезною напругою.

— Після такого стресу, якого зазнали у зустрічі з «Манчестером», важко було психологічно налаштувати команду на матч у Полтаві, — сказав після поєдинку Йожеф Сабо. — Декому довелося дати відпочити. Та гра команди була далекою від тої, яку волів би бачити. Вона була важкою і виснажливою.

— Скажіть, у чому причини слабких виступів «Динамо»?

Даремно ви думаєте, що я нічого не бачу. Коли зголосився в черговий раз очолити колектив, то відверто сказав керівництву клубу: на сьогодні як такої команди не існує. Є українці, є іноземці. І об’єднати їх поки що важко. Футболісти ображаються один на одного. Але я запевнив, якщо мені дадуть необхідний час попрацювати, то постараюся зробити практично новий колектив. Для цього маємо багато чого. І насамперед — досить перспективну молодь. Неодмінно підпускатимемо її в боротьбу. І в перспективі має народитися нова команда.

— Прокоментуйте, будь ласка, гру Милевського...

— Не схильний торкатися персоналій. Скажу тільки одне: коли одержую з наукової лабораторії розшифровки матчів, то в мене очі на лоба лізуть. Обов’язково 5—6 футболістів мають 33—35 відсотків ігрового браку. Це жахливо, це дуже багато! Ви ж бачите, навіть із Полтавою деякі футболісти примудрялися кожного другого м’яча втрачати. Тому попереду серйозна робота. Такий футбол, який ми продемонстрували з «МЮ» і оце сьогодні з «Ворсклою», мені дуже не подобається.

— Чому не підпускаєте до основи Алієва? Адже він регулярно забиває.

— Не забувайте, що Алієв грає за дублюючий склад, де йому протистоять 17—18-річні хлопчики. Там він і забиває. Ми його поставили в «основу» в товариській зустрічі з «Сатурном» (Раменське). Чекали, що Олександр покаже себе. Але він зіграв на дуже низькому рівні. Всі говорять про Алієва. Але він не грає в основному складі, його не запрошують до збірної. Його просто немає. Він у другій команді. Гадаю, що його не буде, його контракт закінчується...

Поки «Динамо» намагається вирівняти свій політ, у його лавах сталися чергові втрати. Нападник Клебер і оборонець Родріго поїхали на батьківщину, де їх прооперують. В обох — проблеми з колінними суглобами. Орієнтовно до клубу Клебер і Родріго повернуться в січні. Отже, в команді залишилися тільки три форварди — Шацьких, Бангура і Мілевський. Хоча в резерві є молоді нападники — Лисенко, Кравець, Фаркаш і Воронков.

Є певний вибір і серед центральних оборонців. Окрім Гавранчича, Діакате, Ващука і Федорова — гравців першої команди, можуть претендувати на місце в ній Мандзюк і Петров.

«Хет-трик» МакДоналда

Суперники «Динамо» і «Шахтаря» в Лізі чемпіонів провели чергові поєдинки в національних турнірах. Шотландія. «Селтик» — «Мазервелл». 3:0 (МакДоналд, 42, 59, 88(п). Англія. «Манчестер Юнайтед» — «Міддлсбро». 4:1 (Нані, 3, Руні, 33, Тевез, 55, 85 — Алаідіер, 6). Італія. «Мілан» — «Рома». 0:1 (Вукинич, 72). Португалія. «Національ» — «Спортінг» (Лісабон). 0:0. «Бенфіка» — «Марітімо». 2:1 (Кардозо, 18 (п), Аду, 86 — Кану, 8).