Жителька квартири на першому поверсі однієї з дев’ятиповерхівок, заглянувши на кухню, за холодильником побачила іскріння і відчула запах газу. На її виклик по «01» прибули підрозділи МНС міських частин № 2 і № 3. Їх уже зустрічали на вулиці схвильовані мешканці будинку. Люди скаржилися на несправність електромережі. У їхніх квартирах світло щохвилини змінювало яскравість — то ледь світило, то сліпило очі. Побутова техніка почала виходити з ладу. Прибулі газівники й енергетики відключили газо- та енергопостачання у будинку. В квартирі, з якої надійшло повідомлення, рятувальники МНС знайшли джерело, звідки виходив газ. Вони також знайшли оплавлений шланг під’єднання газової плити до газового стояка. На щастя, витікання газу було незначним, і завдяки оперативності всіх служб його вчасно зупинили.

Під час з’ясування обставин події, як повідомив начальник бригади аварійної служби, хтось з жителів будинку перекинув фазу електромережі на стояк газової труби, через що і почалися перебої з електрикою, а в квартирі на першому поверсі металізований шланг почав плавитися і пропускати вибухонебезпечну суміш. Невідомий у такий спосіб «відмотував» електрострум. Однак це тільки попередні версії. Для остаточного з’ясування причин події на місці працює комісія.

* * *

У день 227-річчя заснування смт Арбузинка керівництво області зробило його мешканцям незабутній подарунок — нарешті в їхніх будинках запалав «голубий вогник». Жителі селища чекали на нього ще з 1991 року. За словами голови облдержадміністрації Олексія Гаркуші, саме в Миколаївській та ще Херсонській областях найменше людей мають газове опалення — близько 30 відсотків.

На все будівництво, поінформував голова Арбузинської райдержадміністрації Микола Остапук, було витрачено більше трьох мільйонів гривень. З них лише 126 тисяч — гроші самих власників будинків. «На сьогодні підключення газу коштує від 2400 до 5000 грн., але ми плануємо ввести знижки для пільговиків на 50 відсотків», —зазначив голова райдержадміністрації.

Миколаївська область.